cartepedia.ro
evomag.ro

miercuri, 16 mai 2012

Ce icoane se pun in camere si la intrare?

In casa se poate pune orice icoana, numai ortodoxa sa fie.

Icoanele ortodoxe fata de cele catolice le recunoasteti foarte usor. Personajele in icoanele catolice sunt grase iar imaginea zici ca se apropie de realitate. Sfintii in icoanele ortodoxe nu sunt niciodata grasi, din contra mai trasi la fata mai slabi, ca sa se arate asceza, nevointa acelui om. Maica Domnului are pe umeri si pe frunte o steluta in icoanele ortodoxe, pe cand in cele catolice nu au.

Pana si crucile catolice difera de cele ortodoxe prin faptul ca la catolici Mantuitorul are pe cruce picior peste picior si un singur piron infipt in ambele picioare. La noi fiecare picior are pironul lui.

In general, se pune la intrarea in casa icoana cu sfantul ocrotitor al acelei familii. La Cununie preotul da un ocrotitor familiei nou infiintate, iar daca nu le-a dat preotul un ocrotitor isi pot alege ei un ocrotitor. De obicei se pune Sfantul al carui nume il poata barbatul.

Din orice casa nu trebuie sa lipseasca: Icoana Mantuitorului, Icoana Maicii Domnului si Icoana Sfantului persoanei/persoanelor care locuieste/locuiesc in aceas casa


Va prezentam mai jos cateva icoane din colectia noastra de Icoane Bizantine. Imaginile de mai jos sunt micsorate ca dimensiune. Deci, nu va asteptati sa aiba o claritate deosebita. Imaginile originale care le dam la tipografie, sunt de o claritate ireprosabila. Motivul pentru care le-am micsorat e foarte simplu: Daca le-am fi pus de dimensiune mare, pagina web s-ar incarca foarte greu.

Contact: George Nedea 0745482542
icoane.comenzi@yahoo.com

Alte modele de icoane puteti gasi dand clik pe linkurile de mai jos:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
casapractica.ro
cartepedia.ro